Alle groepsreizen

Roadtrip Denemarken

Tijdens deze roadtrip door Denemarken doorkruis je per minibus de eilanden en het vasteland. Deze rondreis brengt je naar de ultieme bestemming waar levensgenot centraal staat. Geef jezelf over aan de ‘hygge’, de lokale levensstijl die staat voor gezelligheid en knusheid. Deze groepsreis door Denemarken biedt je een gezonde mix van heerlijke me-time, verbluffende cultuur en rustgevende natuur. Tijd om te ontspannen, tijd om te genieten van het hier en nu!

 

Bekijk de route
 • Dag 1
  Gent > Maribo
  • Bij het krieken van de dag vertrekken we vanuit Gent richting Denemarken. We doorkruisen Duitsland en nemen de ferry naar het eiland Lolland. Dezelfde avond nog overnachten we in het Deense Maribo. Onze eerste kennismaking met Denemarken is een feit.
 • Dag 2 – 3
  Møn
  • ‘s Ochtends verkennen we het pittoreske stadje Maribo langs de oevers van een romantisch meer. De stad werd gesticht in 1416 rond een klooster van de Orde van de Heilige Brigitte. Enkel de kathedraal getuigt vandaag nog van het middeleeuwse verleden. We kuieren rond en genieten van de eerste Deense indrukken. Nadien is het tijd om te eilandhoppen. We rijden verder door de eilandengroep van Seeland, gaan Falster voorbij en komen vervolgens aan in Møn. We installeren ons in een leuk vakantiehuisje en verkennen de streek te voet.
   Via kleine plattelandswegen krijgen we een mooi beeld van Møn, but the best is yet to come. De klifformatie van Møns Klint zijn een absolute ‘must see’ en verdienen een uitgebreid bezoekje. Je krijgt de tijd om rond te wandelen en te genieten van de imposante krijtrotsen. Houd de camera in de aanslag, want dit fotogenieke landschap wil je na de reis zeker tonen aan het thuisfront!
   ‘s Avonds wacht een nieuw hoogtepunt, letterlijk deze keer. De Aborrebjerg, het hoogste punt van Møn (143 m), trakteert ons op een open vergezicht van 360 graden. Absoluut de beste plek om van de sterrenhemel te genieten. Een geweldige ervaring op een geweldige plek.
 • Dag 4
  Møn > Kopenhagen
  • Een nieuwe dag, een nieuw gezicht. Met zijn 45 meter hoogte torent de observatietoren Skovtårnet hoog uit boven het bos, waardoor je opnieuw een schitterend zicht krijgt over de omgeving. Lunchen doen we in de natuur om nadien door te rijden naar Roskilde. We brengen een bezoekje aan de domkerk, één van de zeven Deense Unesco-werelderfgoederen. Aan de buitenkant een prachtige middeleeuwse kerk, maar binnenin zowaar een museum. Na een aangename stadswandeling genieten we van een terrasje alvorens we terug de minibus nemen richting de hoofdstad van het land: Kopenhagen. Hebben we nog energie voor een eerste stadsverkenning? Misschien vinden we wel een leuke bar en klinken we op de geslaagde start van onze Deense reis.
 • Dag 5 – 6
  Kopenhagen
  • Kopenhagen: het bruisende hart van Denemarken! We ontdekken wat de hoofdstad ons te bieden heeft qua opvallende architectuur, Deense gastronomie en verrassende fietsvoorzieningen. Wist je dat dit ooit dé havenstad was van Denemarken? Die functie is intussen grotendeels verdwenen, maar de vele kanalen verweven verleden en heden tot een mooi hedendaags geheel.
   Sommige clichés zijn er om te eren, dus is een bezoekje aan de Kleine Zeemeermin een ‘must do’. Het beeldje van amper 1,25 meter pronkt sinds 1913 in de hoofdstad en lokt jaarlijks duizenden toeristen.
 • Dag 7 – 8
  Kopenhagen > Svendborg
  • Na de drukte van hoofdstad Kopenhagen trekken we even de handrem aan voor twee rustige dagen. We begeven ons richting het eiland Funen en overnachten in Svendborg. Deze stad kreeg het internationale keurmerk ‘cittaslow’, wat erop duidt dat de stad gekenmerkt wordt door een langzaam leven, een kwaliteitsvolle levensstijl en de nadruk legt op puur genieten. Hier geniet je 2 nachten van absolute rust en ontspanning.
   Wie een aangename plaats zoekt voor een wandeling door de kasteeltuinen, is in het kasteel Egeskov aan het juiste adres. Na ons bezoek rijden we een kort stukje verder naar het eiland Langeland. Daar geniet je van een vrije namiddag. Opties zijn er genoeg: je kan kiezen voor een stevige wandeling door de Deense natuur, neemt een frisse duik in het water of geniet van de Deense ‘hygge’: genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen.
   Ook op de zevende dag voorzien we vrije tijd. Zo kan je jouw Deense reis een eigen invulling geven. Misschien weet het Hans Christian Andersen-museum je wel te verleiden (optioneel bij te boeken)? Hiervoor ga je richting Odense, de geboortestad van de beroemde Deense schrijver. Of ga je liever voor een wandeling langs de uitgestrekte stranden?
 • Dag 9
  Svendborg > Esbjerg
  • We laten Svendborg achter ons en trekken richting Esbjerg. Esbjerg is een van de grootste havensteden van het land. We beklimmen de vuurtoren en krijgen een schitterend zicht op de skyline van Esbjerg. Na even te kuieren door de haven bezoeken we de stad. Per veerboot bereiken we het waddeneiland Fanø, waar zeehonden de baas zijn. Op het 15 km lange zandstrand kan je niet alleen relaxen, maar ook strandzeilen, vliegeren of barnsteen zoeken. De racers onder ons kunnen hier een snelheidswedstrijd uitvoeren met de Blokarts, een zeilboot op wielen (optioneel bij te boeken).
   ’s Avonds trekken rijden we door tot Ribe, waar we zullen logeren. Hier wanen we ons tussen de Vikingen. Het Viking Center toont ons hoe de wildemannen zo’n 1300 jaar terug leefden. We kuieren langs de middeleeuwse straten en bezoeken de huisjes van Ribe. Charme en gezelligheid bij de vleet.
 • Dag 10
  Ribe
  • Vlakbij Ribe ligt het Wadden Sea National Park. Gewapend met de picknick in de rugzak trekken we er per fiets op uit. Het hele park pronkt sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het grootste nationale park dat Denemarken kent. Het is de thuisbasis van meer dan 500 planten- en diersoorten, en twee keer in het jaar vormt het de rustplaats voor miljoenen trekvogels.
   Later op de dag ruilen we onze fietsen terug in voor de minibus en rijden we naar het eiland Romo. Het unieke aan deze stranden is dat je met de auto rechtstreeks op het brede strand mag rijden! We halen alles uit de kast voor een onvergetelijke laatste avond. Met een lekker glaasje en enkele Deense hapjes genieten we van de ondergaande zon op het strand. Het perfecte einde van een geslaagde reis!
 • Dag 11
  Ribe > Gent
  • ‘s Ochtends zetten we koers richting België. Onderweg praten we na over onze mooie avonturen, stoppen nog even voor een laatste groepsfoto en nemen afscheid van elkaar.

Wanneer vertrekken we?

Data nog te bepalen

Aantal deelnemers

5 – 7 personen

Conditie
De reisbegeleider of gids ter plaatse heeft te allen tijde het recht je niet te laten deelnemen aan een activiteit indien hij of zij je niet in staat acht de activiteit fysiek of mentaal aan te kunnen, zonder dat hier enige vorm van compensatie tegenover staat (uitgezonderd in geval van ziekte).

Basisconditie (dagwandelingen, fietsen)

Wie gaat er al mee?

2 vrouwen (37 jaar & 63 jaar)

 • Belgische identiteitskaart (geldig tot na het verblijf) of internationaal paspoort
 • Geen visum vereist

Heb je een andere nationaliteit dan de Belgische of beschik je over een Belgisch vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort, gelieve dan contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van het betreffende land.

Tijdens jouw groepsreis door Denemarken ben je volledig gedekt dankzij de inbegrepen reisbijstandsverzekering van Protections. De volledige inhoud kan je hier nalezen. Verder stellen wij je de Protections-producten voor die volgens ons nauw aansluiten op ons reisaanbod. Uiteraard staat het je steeds vrij een andere verzekering naar jouw eigen keuze af te sluiten.

Prijs

 • Huur minibus + omnium verzekering
 • Alle brandstofkosten en tolwegen
 • 10 overnachtingen, incl. ontbijt (waar mogelijk)
 • Activiteiten:
  • Skovtarnet
  • Fietstour met gids in Kopenhagen
  • Egsekov Slot
  • fietsen Ribe
 • ‘Connect & Go’ meeting (briefing van de reis, kennismaking deelnemers en reisbegeleider)
 • Travitude-reisbegeleider
 • Reisbijstandverzekering
 • Overige maaltijden
 • Niet-inbegrepen toegangsgelden
 • Optionele activiteiten (beach cruising, H.C. Andersen’s Odense, Canal Tours Kopenhagen, Vikingmuseum en/of Domkirke Roskilde)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering (optioneel bij te boeken)

Budget ter plaatse

€ 400

Inschrijven

Wens je je graag in te schrijven voor deze groepsreis? Vul onderstaand formulier in en wij bevestigen jouw inschrijving zo snel mogelijk via mail. Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou en andere open-minded wereldburgers op avontuur te vertrekken!

Hou me op de hoogte
  Verzekeringen:

  Voorwaarden:  Hou me op de hoogte over

  Roadtrip Denemarken

  Leuk dat je interesse hebt in de groepsreis.

  Wij sturen mailtjes als er meer informatie is over de reis. Dit kan gaan over nieuwe vertrekdata, gegarandeerd vertrek, bijna volzette reizen, infomomenten,…