Alle blog artikelen

Top 5 LGBTQ+ vriendelijke vakantiebestemmingen

Reizen is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken en meer van de wereld te zien. Binnen onze LGBTQ+ gemeenschap is veiligheid en zorgeloos op reis gaan echter minstens even belangrijk. Daarom maakten we voor jou een lijstje met de meest LGBTQ+ vriendelijke bestemmingen. We baseerden ons op de SPARTACUS Gay Travel Index, de Rainbow Index en onze eigen reiservaringen. De volledige SPARTACUS Gay Travel Index kan je hier downloaden.

Doe hieronder inspiratie op voor jouw volgende reis op maat of gay groepsreis!

1/ Malta

Malta pronkt al jarenlang op de eerste plaats in de Rainbowindex. Op deze archipel in de Middellandse Zee wappert de vlag voor LGBT+ rechten. Hier word je warm onthaald, wat ook je gender of seksuele geaardheid is. Het eiland zelf heeft geen specifieke gay scene, maar de bevolking is er overal zeer open-minded en geeft je een warm welkom. In een mum van tijd paste de regering haar wetgeving aan ten voordele van de LGBTQ+ gemeenschap, waardoor je er veilig en zonder zorgen op vakantie kan gaan.

2/ Canada

Canada staat bekend als een zeer tolerant en gastvrij land, en die gastvrijheid geldt ook voor de LGBTQ+ gemeenschap. Het is een van de meest homovriendelijke landen ter wereld en een must voor elke LGBTQ+ reiziger. Jaarlijks duikt Canada bovenaan op in de Spartacus Gay Travel Index. Canada was ook een van de eerste landen die het homohuwelijk officieel landelijk legaliseerde in 2005, tien jaar eerder dan de Verenigde Staten.

Wens je jouw droomreis op maat naar Canada? Vraag jouw kennismakingsgesprek aan en ik breng al jouw reiswensen in beeld om verder aan de slag te gaan.

3/ Spanje

Spanje is een van de meest cultureel liberale en gastvrije landen voor LGBTQ+ reizigers. Steden als Madrid en Barcelona bieden een levendige gay scene en gaan prat op hun diversiteit dankzij een zeer ruimdenkende bevolking. Spanje was zelfs een van de eerste landen die het homohuwelijk legaliseerde (in 2005) en organiseert een van ’s werelds grootste Prides waar jaarlijks een pak mensen uit alle hoeken van de wereld op afkomen.

Wat dacht je van een privétour per fiets door Barcelona met Dieter die er woont?

4/ Colombia

Colombia is een van de meest vooruitstrevende landen in Latijns-Amerika en omarmt de diversiteit volop. In 2011 werden antidiscriminatiewetten aangenomen om homofobie tegen te gaan. Het Constitutionele Hof van Colombia heeft zich meerdere malen uitgesproken voor de bescherming van LGBTQ+ rechten.

Steden als Bogotá, Medellín en Cartagena verwelkomen je met open armen!

5/ Mexico

Mexico is een van de meest gastvrije en LGBTQ+ friendly bestemmingen ter wereld. Zeker de hoofdstad Mexico-City staat gekend als een tolerante en ruimdenkende plaats. De Mexicaanse regering installeerde een antidiscriminatiebeleid, zorgde voor de wettelijke erkenning van paren van hetzelfde geslacht, adoptie door mensen van hetzelfde geslacht en gelijkheid van het huwelijk in sommige staten. Er is zeker nog vooruitgang te boeken op het vlak van transgenderrechten, maar de inheemse culturen hebben al lang gender- en seksuele diversiteit geaccepteerd.

Ontdek samen met mij Mexico-City tot Acapulco tijdens ons gay groepsreis

Zin gekregen om op reis te vertrekken? Vraag dan jouw kennismakingsgesprek aan. Geheel gratis en vrijblijvend. We leren elkaar beter kennen en ik breng jouw wensen in kaart. Vind je geen reisbuddy? Dan zijn onze gay groepsreizen ongetwijfeld iets voor jou. Wie weet maak je zelfs nieuwe vrienden voor het leven! 🤩

Groetjes

Dieter 👋

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!