2 vrienden, 1 passie.

Wat begon als een heerlijk Mexicaans etentje in Gent, mondde al snel uit in een creatief businessidee. Al van kinds af aan delen wij, Julie en Dieter, de passie om mensen samen te brengen tijdens bijzondere ervaringen. Daarbij dragen wij diversiteit hoog in het vaandel. Wij sluiten beiden de LGBT-community in ons hart, hetzij als actief lid of als betrokken sympathisant. Ongeacht de eigen geaardheid, elke reisbegeleider bij Travitude omarmt één voor één de LGBT-community. Ons spicy gekruide idee breidt zich nu langzaamaan uit over de rest van de wereld: samen met een groep gelijkgestemde wereldburgers willen we bijzondere bestemmingen ontdekken tijdens onze unieke belevingsreizen.

Leer ons kennen

Travitude

[Trævɪ, tud, – , tyud] noun

(n.) When you miss travelling so much you become sassy and grumpy. Travitude may be alleviated by planning the next adventure.

Travitude | Groepsreizen en reizen op maat

Julie

Gepassioneerd & sociaal beleveniszoeker

Julie wil mensen samenbrengen en een band opbouwen met de plaatselijke bevolking. Het liefst dompelt ze haar medereizigers volledig onder in de traditionele cultuur van de verrassende plaatsen die ze bezoekt.

‘Jobs fill your pocket, adventure fills your soul’ is een quote die op mijn lijf geschreven staat. Ik hou ervan om mensen samen te brengen om grensverleggende avonturen met elkaar te kunnen delen. Ik vulde mijn leven rijkelijk met tal van uitdagende opleidingen en jobs. Als leerkracht, pedagogisch coördinator en adjunct-directeur kreeg ik alle kansen om mij volledig te ontplooien op professioneel vlak.

Maar toch miste ik iets. De reismicrobe die ik al van kinds af aan voelde liet mij niet los. Na mijn Master in Bedrijfskunde, een Kriskras-opleiding tot reisbegeleider en enkele groepsreizen die ik persoonlijk begeleidde, werden mijn ondernemingszin en passie voor avontuur alleen maar meer geprikkeld. Ik popelde om op eigen houtje inspirerende belevingsreizen uit te werken. Mijn eigen stempel drukken en mijn kwaliteiten ten volle benutten binnen een sector die me dagelijks passioneert en boeit, dat is waar ik van droom.

Samen met een groep gelijkgezinde reizigers wil ik de wereld verkennen en iedereen de reis van zijn leven bezorgen. Op reis gaan betekent voor mij nieuwe culturen ontdekken en filosoferen over het leven met de plaatselijke bevolking. Ik kijk ernaar uit om mijn en jouw smaakpapillen op de proef stellen tijdens een smakelijke street food tour en ik wil dat de wereld grenzeloos lijkt. Bij Travitude bieden we unieke belevenissen en ervaringsgerichte momenten aan voor mensen met een open blik op de wereld.

Diploma’s

  • Bachelor in het secundair onderwijs
  • Master of Sciences in de bedrijfskunde
  • Kriskas-reisbegeleider
mijn favoriete Travitude reis
Travitude | Groepsreizen en reizen op maat

Dieter

Professioneel cultuursnuiver & performer

Dieter neemt je mee op een reis vol unieke verhalen, onverwachtse ontmoetingen en gezellige sfeeravonden. Onderweg haalt hij graag zijn talenkennis boven om nieuwe contacten te leggen. De hispanic culture brengt hem helemaal in vervoering.

Als jonge knaap hield ik ervan om op de planken te staan in het jeugdtheater. Al mijn vrije tijd vulde ik met acteren, repeteren en het plannen van culturele uitstappen. Nadat ik verschillende amateurvoorstellingen regisseerde en produceerde, scherpte ik mijn organisatorische skills verder aan in mijn opleiding Event Management.

Na mijn studies ging er een nieuwe wereld voor mij open: ik werd verliefd op de Spaanse cultuur. Ik trok een jaartje richting Catalonië, kwam in aanraking met de Latijns-Amerikaanse manier van leven en verdiepte me in de hispanic culture. Ik deed er nog een studiejaar Toerisme- & Recreatiemanagement bovenop en ging in de complexe wereld van touroperating aan de slag. Beginnen deed ik als local representative voor Thomas Cook/Neckermann op het zonnige Mallorca om nadien als Product Manager Vliegvakanties te eindigen op de hoofdzetel van het bedrijf. Intussen behaalde ik mijn erkenning als reisleider Europa & de wereld. Als praktijklector deel ik dagelijks mijn kennis en ervaring uit de toeristische sector met jongvolwassenen in de Bachelor in Toerisme- & Recreatiemanagement in het kosmopolitische Brussel.

Mijn vuur voor reizen is nog lang niet gedoofd. Integendeel, mijn passie om zelf grensverleggende, out of the box reizen te organiseren is alleen maar aangewakkerd. Met Travitude wil ik een antwoord bieden op de uitdagingen van de 21e eeuw en mijn creativiteit botvieren bij het ontwerpen van unieke reisconcepten.

Diploma’s

  • Bachelor in Event- & Vrijetijdsmanagement
  • Bachelor in het Toerisme- & Recreatiemanagement
  • Reisleider Europa & De Wereld
mijn favoriete Travitude reis