2 vrienden, 1 passie.

Wat begon als een heerlijk Mexicaans etentje in Gent, mondde al snel uit in een creatief businessidee. Al van kinds af aan delen wij, Julie en Dieter, de passie om mensen samen te brengen tijdens bijzondere ervaringen. Daarbij dragen wij diversiteit hoog in het vaandel. Wij sluiten beiden de LGBT-community in ons hart, hetzij als actief lid of als betrokken sympathisant. Ongeacht de eigen geaardheid, elke reisbegeleider bij Travitude omarmt één voor één de LGBT-community. Ons spicy gekruide idee breidt zich nu langzaamaan uit over de rest van de wereld: samen met een groep gelijkgestemde wereldburgers willen we bijzondere bestemmingen ontdekken tijdens onze unieke belevingsreizen.

Travitude

[Trævɪ, tud, – , tyud] noun

(n.) When you miss travelling so much you become sassy and grumpy. Travitude may be alleviated by planning the next adventure.

Travitude | Groepsreizen en reizen op maat

Julie

Gepassioneerd & sociaal beleveniszoeker

Toen Dieter me voor het eerst over zijn businessidee vertelde, was ik meteen enthousiast. Zelf sta ik open-minded in het leven en zijn eerlijkheid en respect voor mij belangrijke persoonlijke waarden. Heel wat van mijn vrienden zijn gay en uit hun verhalen merk ik vaak op dat er nog teveel heteroseksuele privileges zijn. Ook op vakantie. Daar wil ik mee verandering in brengen.

Nu denk je misschien: een straight person binnen een LGBT-organisatie? Absoluut, want ik beschouw mezelf als ally, een bondgenoot die de LGBT-gemeenschap bewust mee steunt. Samen met Dieter wil ik mee onze boodschap uitdragen: tijd voor meer diversiteit in onze vrije tijd. Iedereen heeft namelijk het recht om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Mijn ultieme doel is om via Travitude alle LGBT-reizigers mee te inspireren om de wereld te verkennen, waar ze ook naartoe willen. Mijn jarenlange ervaring als reisbegeleidster komt daarbij goed van pas. Als supporter van de community kan ik zo een effectieve en krachtige stem zijn voor LGBT-gelijkheid, zodat ook anderen het belang van diversiteit en eerlijkheid voor iedereen begrijpen.

Travitude | Groepsreizen en reizen op maat

Dieter

Professioneel cultuursnuiver & performer

Alles begon met mijn eigen ervaring als gay reiziger. Op vakantie verblijf ik liefst ergens waar ik me écht welkom voel, zowel qua accommodatie als omgeving. Heel veel reisorganisaties beweren gay-friendly te zijn, maar hun reisaanbod beperkt zich tot enkele adults only hotels. Dat voelt voor mij aan als schone schijn. Vaak begrijpen reisagenten niet noodzakelijk onze eisen als gay traveler, of delen ze ons gevoel voor stijl niet. Daarom besloot ik mijn eigen reisorganisatie op te richten en daar een antwoord op te geven.

Wat maakt ons dan zo anders? Simpel, wij zetten bewust in op een LGBT-friendly reisaanbod. We zijn een van de enige LGBT-friendly travel designers in België. Bovendien gaan we er niet vanuit dat elke LGBT’er eenzelfde vakantie wil. De ene houdt van feesten en genieten van de lokale gay scene, de andere kiest liever voor een culturele rondreis met verblijven in boetiekhotels. Net daarom kan je bij ons kiezen voor zowel individuele rondreizen op maat als groepsreizen, steeds met een LGBT-friendly aanpak!

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!