Alle reizen op maat

Rondreis IJsland

Klaar voor een rondreis door IJsland, langs de mooiste natuurwonderen? In het land van water en vuur beleef je glinsterende gletsjers, wandel je langs feeërieke watervallen en baad je in heerlijk warme rivieren. In de meest noordelijke hoofdstad ter wereld slurp je van een lekkere kop koffie of spot je walvissen om ’s nachts vol verwondering het noorderlicht te zien. IJsland weet je meteen te betoveren!

 • Heerlijk baden in de hotspring van Reykjadalur
 • Walvissen spotten tijdens een ribsafari
 • Een concert meepikken in het architecturale Harpa
 • Wandelen over de grootste gletsjer van Europa
 • Vulkanen, kraters en ijsmeren bewonderen vanuit een helikopter

Beste reisperiode IJsland

mei en september

Munteenheid

IJslandse kroon

Reisdocumenten

Identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf.

Coronavereisten

 • Algemeen:
  • Alle passagiers dienen zich op voorhand te registreren via dit formulier vóór hun vertrek naar IJsland. Verder maakt het eiland onderscheid tussen enerzijds volledig gevaccineerde reizigers of wie eerder besmet is met COVID-19 en anderzijds voor wie dit niet het geval is.
  • Volledig gevaccineerde reizigers en personen die eerder besmet zijn geweest:
    • IJsland aanvaardt IJslandse en niet-IJslandse certificaten die deze status aantonen, in het bijzonder het digitaal EU-COVID-certificaat. De laatste vaccinatie moet minstens 14 dagen geleden zijn.
    • Gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR- of antigene sneltest voorleggen van maximaal 72 uur oud.
    • Wie eerder een infectie gehad heeft, moet een positieve PCR-test voorleggen om de infectie aan te tonen bij aankomst, van minimaal 14 dagen en maximaal 180 dagen oud.
    • Minderjarigen die reizen met hun ouders hebben toegang tot het land, maar er wordt een onderscheid gemaakt tussen zij die in 2004 of vroeger geboren werden en de anderen. Deze laatste zijn vrijgesteld van de voorafgaande testverplichting en quarantaineverplichting. Minderjarigen geboren in 2004 of vroeger worden op dezelfde manier als volwassenen behandeld: een bewijs van volledige vaccinatie is vereist om vrijgesteld te worden van testen en quarantaineverplichting. Zij moeten eveneens een negatieve PCR- of antigene sneltest voorleggen bij aankomst. Als zij een specifieke band met IJsland hebben, zullen ze ook na aankomst een bijkomende test moeten afleggen (zie hieronder).
    • Elke reiziger (met uitzondering van wie eerder een infectie gehad heeft) met een specifieke band met IJsland (burger, inwoner, arbeidsvergunning of wie een dergelijke vergunning wenst) moet zich laten testen binnen 48 uur na aankomst. Deze persoon moet intussen niet in quarantaine. Dit geldt ook voor minderjarigen geboren in 2015 of vroeger.Toegang tot het land zonder quarantaineverplichting, maar in bepaalde gevallen moet wel nog een test worden afgenomen, zowel vooraf als ter plaatse:
  • Niet- of niet volledig gevaccineerde personen en personen die geen eerdere COVID-besmetting hebben opgelopen:
   • Verplichting om bij aankomst een negatieve PCR-test voor te leggen die maximaal 72 uur voor het vertrek naar IJsland afgenomen is. Reizigers uit risicogebieden (waaronder België) zijn bovendien verplicht om een dubbele COVID-19-test af te leggen in IJsland met 5 dagen quarantaine tussen de tests.
 • Voor de meest recente informatie:

Tijdens deze rondreis in IJsland heb je de mogelijkheid om een reisbijstandsverzekering en/of annulatieverzekering van Protections bij te boeken. De volledige inhoud kan je hier nalezen. Verder stellen wij je de Protections-producten voor die volgens ons nauw aansluiten op ons reisaanbod. Uiteraard staat het je steeds vrij een andere verzekering naar jouw eigen keuze af te sluiten.

Vrijblijvende offerte

  Download voorbeeldreis

    

   Hou me op de hoogte over

   Rondreis IJsland

   Leuk dat je interesse hebt in de groepsreis.

   Wij sturen mailtjes als er meer informatie is over de reis. Dit kan gaan over nieuwe vertrekdata, gegarandeerd vertrek, bijna volzette reizen, infomomenten,…