Alle LGBT-reizen op maat

IJsland 🌋

Imposante gletsjers, feeërieke watervallen en heerlijk warmwaterbaden om te rusten. In de meest noordelijke hoofdstad ter wereld spot je overdag walvissen om ’s nachts vol verwondering het noorderlicht te zien. IJsland weet je meteen te betoveren!

 • Heerlijk baden in de hotspring van Reykjadalur
 • Walvissen spotten tijdens een ribsafari
 • Een concert meepikken in het architecturale Harpa
 • Wandelen over de grootste gletsjer van Europa
 • Vulkanen, kraters en ijsmeren bewonderen vanuit een helikopter

Beste reisperiode IJsland
Mei en september

Munteenheid
IJslandse kroon

Reisdocumenten
Identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf.

Hoewel de gay scene klein is en zich concentreert rond de hoofdstad Reykjavík, is geaardheid in IJsland totaal geen issue. Het land heeft zelfs al een lesbische premier gehad! Sinds 2006 kan je als LGBT+ kinderen adopteren en in 2010 werd het homohuwelijk gelegaliseerd.

 • LGBT+ activiteiten: toegestaan
 • Homohuwelijk: toegestaan
 • Recht op geslachtsverandering: toegestaan (maar vereist chirurgie)
 • Adoptie door hetzelfde geslacht: toegestaan
 • Discriminatie van LGBT+: bij wet verboden

Uitgaan

Als LGBT+ kan je je vrij bewegen in IJsland. Officieel is er maar 1 homobar (Kiki Bar), maar zowat elke bar, pub en club biedt een veilige ruimte voor onze LGBT+’ers. De jaarlijkse Reykjavik Pride staat wereldwijd bekend als de ‘Grootste Kleine Pride ter wereld’. Leuk om weten: reclame en bedrijfssponsoring zijn volledig verboden in de parade zelf.

LGBT-plaatsen in IJsland

Er zijn geen specifieke LGBT-plekken in IJsland. Toch zal je je ook in kleine steden snel op je gemak voelen.

Evenementen

 • Reykjavik Pride: jaarlijks, in augustus
 • Bears On Ice: jaarlijks in het weekend van de Dag van de ArbeidRainbow Reykjavik Festival (AKA Iceland Winter Pride): jaarlijks in maart

Tijdens deze rondreis in IJsland heb je de mogelijkheid om een reisbijstandsverzekering en/of annulatieverzekering van Protections bij te boeken. Klik op de verzekering die je wenst om de volledige inhoud na te lezen. Verder stellen wij je de Protections-producten voor die volgens ons nauw aansluiten op ons reisaanbod. Uiteraard staat het je steeds vrij een andere verzekering naar jouw eigen keuze af te sluiten.

Vrijblijvende offerte

  Download voorbeeldreis

    

   Inschrijven

   IJsland 🌋

   Wens je je graag in te schrijven voor deze groepsreis? Vul onderstaand formulier in en wij bevestigen jouw inschrijving zo snel mogelijk via mail. Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou en andere open-minded wereldburgers op avontuur te vertrekken!

   Hou me op de hoogte over

   IJsland 🌋

   Leuk dat je interesse hebt in de groepsreis.

   Wij sturen mailtjes als er meer informatie is over de reis. Dit kan gaan over nieuwe vertrekdata, gegarandeerd vertrek, bijna volzette reizen, infomomenten,…

   Inschrijving Nieuwsbrief

   Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

   Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!