Alle blog artikelen

Europride Griekenland met Mr Gay Europe

Hoi! Ik ben Tim Küsters, Mr Gay Europe 2023 & 2024 en kom uit Nederland. De afgelopen jaren heb ik mij als Mr Gay Europe ingezet voor LGBTQIA+ rechten door bewustwording te creëren en verandering te stimuleren. In juni 2024 trok ik met Travitude naar de Europride 2024 in Thessaloniki (Griekenland). Graag deel ik mijn onvergetelijke ervaring met jou!

Aankomst in Thessaloniki

Onze reis naar Europride 2024 begon met een vlucht van Amsterdam naar Thessaloniki. Toen we aankwamen, werden we opgehaald door een vriendelijke taxichauffeur geregeld door Travitude en naar het Metropolitan Hotel gebracht, midden in het centrum van de stad. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, waren we enthousiast om de levendige straten van Thessaloniki, vol geschiedenis en cultuur, te verkennen.

Mensenrechtencongres

Als huidige Mr. Gay Europe had ik de grote eer om te spreken op het Mensenrechtencongres in de Olympion Hall. Mijn toespraak ging over “Geestelijke gezondheid binnen de LGBTQIA+ gemeenschap” en “Beïnvloeding van de samenleving via sociale media”. Het was geweldig om mijn gedachten te delen en belangrijke discussies te hebben met activisten en aanwezigen die veel geven om LGBTQIA+ rechten.

Panelleden van dienst waren: Gigi Gorgoues, Gialu Mx, Gazelle, Athina Tsagkaraki & Tim Küsters.

Op ontdekking door Thessaloniki

Vrijdag stond in het teken van het verkennen van de prachtige stad Thessaloniki. We genoten van heerlijk lokaal eten en het mooie weer terwijl we door de charmante straatjes wandelden. ’s Avonds gingen we naar de Europride Mainstage voor een drankje en om naar een aantal fantastische optredens te kijken. Later bezochten we Club Enola, waar een levendige sfeer heerste.

Queer Walking Tour & Pride Parade

Zaterdagochtend begon met een speciale Queer Walking Tour, die ongeveer 2,5 uur duurde. De rondleiding was zeer informatief en gaf ons diepgaande inzichten in de LGBTQIA+ geschiedenis van Thessaloniki en Griekenland. Onze gepassioneerde gids en levensechte acteurs lieten de verhalen tot leven komen, waardoor de ervaring zowel leerzaam als ontroerend was.

In de middag vonden we een geweldige plek om naar de Pride Parade te kijken met vrienden die we tijdens het evenement hadden gemaakt. De energie was ongelooflijk, vol vreugde en solidariteit. Ik ontmoette ook Mr. Leather Europe voor een kort gesprek en een gedenkwaardige foto.

De festiviteiten werden afgesloten met een fantastische slotshow op de Europride Mainstage. De optredens waren geweldig en het gevoel van eenheid en feest was voelbaar. De avond werd afgesloten met de overdrachtsceremonie, waarbij Thessaloniki de fakkel doorgaf aan Lissabon, de volgende stad die gastheer zal zijn van Europride.

Tijd om naar huis te gaan

Aan alle goede dingen komt een eind en zondag was het tijd voor ons om naar huis te gaan. Net als aan het begin werden we opgehaald door een taxichauffeur om ons naar het vliegveld van Thessaloniki te brengen. Europride 2024 in Thessaloniki was een onvergetelijke ervaring, gevuld met krachtige momenten, nieuwe vriendschappen en een sterk gemeenschapsgevoel. Ik kijk nu al uit naar het evenement van volgend jaar in Lissabon. Als je de kans hebt om Europride bij te wonen, mis het dan niet – het is een evenement dat je zal inspireren en opbeuren.

Ben je ook geïnteresseerd in een gay groepsreis ? Bekijk het aanbod aan gay groepsreizen van Travitude en kies voor een ‘men only’ of ‘women only’ vakantie. Of laat Travitude een LGBTQ+ reis op maat naar jouw droombestemming uitwerken.

Een dikke aanrader! 🏳️‍🌈🤩

Groetjes

Tim Küsters
Mr Gay Europe 2023-2024

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!