Alle blog artikelen

Single reizen voor gays

Single reizen zijn een een geweldige manier om jezelf te (her)ontdekken. Maar alleen in een restaurant zitten of spontaan een danspartner proberen te vinden voor een avondje stappen wordt na een tijdje vermoeiend. Als je deel uitmaakt van een minderheidsgroep (bijvoorbeeld als LGBTQ+ persoon), is reizen soms lastig. Je kan op reis jezelf niet zijn, voelt je onzeker over je veiligheid of verlangt ernaar om gelijkgestemde reizigers met dezelfde interesses te ontmoeten. Dé oplossing: een gay groepsreis. Wij geven je 5 redenen waarom je een gay groepsreis zou moeten boeken.

1. Ideaal voor single reizigers

Als solo of single reiziger is het niet altijd evident om de juiste reispartner te vinden.  Een groepsreis onder homo’s, lesbiënnes of biseksuelen is dan ook verrassend divers. Jouw geaardheid speelt geen rol, dat realiseerde ik me meteen op onze vorige groepsreizen. De groep kan heel homogeen zijn, maar dat hoeft niet. Je reist vaak met individuele reizigers, maar er kan evengoed een homokoppel of een groepje vrienden bij zijn. Een groepsreis onder gelijkgestemden vind ik als gay heel bijzonder. Er zijn geen taboes, meteen heb je een klik met andere gays of LGBTQ+’ers en het is een geweldige manier om nieuwe contacten te leggen op vakantie!

2. Nieuwe vrienden maken

Of je nu enkele dagen, een week of langer in groep reist, één ding staat vast: je smeedt vast en zeker nieuwe vriendschappen met je medereizigers. Als gay (of andere gelijkgestemde) is het is erg leuk om nieuwe ervaringen te delen met mensen die jou begrijpen. Na de coronapandemie zijn we het contact met elkaar verloren, dus het stelt gerust om nieuwe connecties te maken binnen onze eigen reisgroep en met de lokale LGBTQ+ community op onze vakantiebestemming. Tijd voor nieuwe vrienden!

3. Tijd voor jezelf

Op onze gay groepsreizen voorzien wij een fijn programma met een mix van lokale cultuur, gastronomie en natuur. Maar even belangrijk is het om ook tijd te hebben voor jezelf. Op onze gay groepsreizen voorzien we vrije momenten, zodat je er zelf ook op uit kan trekken of even kan uitrusten wanneer je dat wenst. Geen volgepropt programma dus met verplichte nummertjes. Wel een fijne kennismaking met het land en de lokale cultuur, met ruimte voor eigen inbreng.  

4. Ontdek de lokale LGBTQ+ community

Tijdens onze gay groepsreizen ontmoet je andere LGBTQ+ reizigers uit België en Nederland. Uiteraard mag ook de lokale gay community niet ontbreken! Misschien hebben we verschillende smaken en interesses, maar allemaal hebben we iets gemeen: onze unieke trots als LGBTQ+ persoon, zonder vooroordelen of taboes. Dat is net wat ons verschillend maakt van andere groepsreizen. Wij trekken bewust de kaart van LGBTQ+ en willen dat je ook op reis volledig jezelf kan zijn. Een gay groepsreis is een geweldige manier om je kennis van de LGBTQ+ wereld te verruimen (denk aan cruciale thema’s als geopolitiek, rechten, veiligheid). Het is een ideaal moment om samen te praten over onderwerpen waar je met andere reizigers misschien niet even makkelijk over zou spreken. Want bij ons is er minder oordeel van je eigen reisgenoten.

5. Stap uit je comfortzone

Er gaat niets boven een beetje druk van gelijkgestemde reizigers om nieuwe geweldige dingen uit te proberen! Het klinkt cliché, maar het is waar. Groepsreizen zijn een van de beste manieren om iets totaal nieuws en anders te ervaren. Met een kleine bende gay reizigers rondom jou wordt het reizen zoveel gemakkelijker. Je deelt gelijke ervaring met gelijkgestemde reispartners en waagt je sneller aan de sprong die je anders niet zou maken. Een gay groepsreis is een geweldige manier om je te stimuleren nieuwe dingen uit te proberen, taboes te doorbreken en jezelf over te geven aan nieuwe avonturen!

Zin om mee te gaan? Bekijk onze gay groepsreizen en kies voor een ‘men only’ of ‘women only’ groepsreis naar keuze.

Tot op een van onze volgende gay groepsreizen! 🏳️‍🌈🤩

Groetjes,

Dieter van Travitude

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!