Alle blog artikelen

Podcast LGBTQ+ friendly reizen

Hoe haal je als LGBTQ+-reiziger het allerbeste uit je reis? Zijn er nog steeds veel heteroseksuele privileges op reis? Is de algemene houding tegenover LGBTQ+-reizigers positief of negatief aan het veranderen? Wat zijn de beste (en vermijdbare) bestemmingen? We deelden onze inzichten met Joyce van Reiswijzer en met Tim, Mister Gay Europe 2023 & 2024.

Beluister de podcast via https://spoti.fi/42xOTDb (Spotify) of bit.ly/LGBTQvriendelijkreizen (online).

Veiligheid en inclusiviteit

Als LGBTQ+ reizigers krijg je soms met vooroordelen en discriminatie te maken, zelfs op de meest gastvrije bestemmingen. Bij Travitude vinden we dat iedereen het recht heeft om te reizen. We vinden het essentieel dat je als reiziger veiligheid en inclusiviteit ervaart op vakantie. Want ook op reis moet je jezelf kunnen zijn. Niet alle bestemmingen zijn even tolerant ten opzichte van seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Door aandacht te besteden aan LGBTQ+ reizen kunnen wij als reisorganisatie bijdragen aan een veilige en gastvrije omgeving voor al onze reizigers, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Mensenrechten en gelijkheid

Het bevorderen van LGBTQ+ reizen draagt bij aan de mondiale strijd voor mensenrechten en gelijkheid. Door het erkennen en respecteren van de rechten van LGBTQ+ reizigers wordt een signaal afgegeven dat discriminatie op basis van seksuele oriëntatie en genderidentiteit niet getolereerd wordt. Dit kan bijdragen aan een meer rechtvaardige en inclusieve wereldwijde samenleving.

Persoonlijke ervaringen en empowerment

Als LGBTQ+’er kan het verkennen van LGBTQ+-vriendelijke bestemmingen en evenementen een bron van empowerment en gemeenschapsbinding zijn. Het biedt de mogelijkheid om gelijkgestemde individuen te ontmoeten, nieuwe culturen te ervaren en jezelf te uiten zonder angst voor taboes, discriminatie of vooroordelen.

Samen streven we naar een meer inclusieve en tolerante wereld! 🌈💪🏽

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!