Alle blog artikelen

Rainbow Railroad

Veilig op reis als LGBTQ+

Kunnen zijn wie je bent, ook op vakantie. Dat is waar we bij Travitude voor staan. Toch zijn er jammer genoeg nog steeds steden en landen waar LGBTQ+’ers niet in volle vrijheid kunnen leven. Daarom besloten we ons te specialiseren in LGBTQ+ friendly vakanties, zodat je zorgeloos op vakantie kan, zonder taboes of schrik voor problemen. Wij bezorgen je op voorhand alle nodige tips en info over de LGBTQ+-wetgeving op jouw favoriete vakantiebestemming.

Steun voor de LGBTQ+ community

Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zorgeloos te reizen. Helaas zijn er ook plaatsen in de wereld waar de lokale LGBTQ+ community hun eigen identiteit niet openlijk of vrij kan beleven. Daarom besloten we om een samenwerking aan te gaan met Rainbow Railroad.  Deze internationale non-profitorganisatie werd opgericht in 2006 en heeft als missie om LGBTQ+’ers in risicosituaties over de hele wereld in veiligheid te brengen. Zo draagt elke boeking bij Travitude bij aan een inclusievere en veiligere wereld voor de wereldwijde LGBTQ+ community.

Rainbow Railroad biedt vitale steun aan LGBTQ+ mensen wiens leven bedreigd wordt omwille van hun geaardheid. Ze helpen bij het vinden van een safe space in een nieuw land waar ze zich veilig kunnen vestigen en openlijk hun geaardheid kunnen beleven.  Daarnaast biedt de organisatie informatie en hulpbronnen, coördineert ze verwijzingen naar lokale vluchtelingen- en LGBTQ+ organisaties, helpt ze mensen hun rechten als asielzoekers te begrijpen en biedt ze financiële hulp op korte termijn om LGBTQ+ veilig te houden op hun huidige locatie terwijl ze wachten op hulp bij hun reis of wanneer internationale hervestiging niet de beste optie of geen haalbare oplossing is.

Sinds de oprichting in 2006 heeft Rainbow Railroad levensreddende steun verleend aan bijna 9 000 LGBTQ+’ers over de hele wereld. En daar dragen we bij Travitude graag aan bij!

rainbow railroad
Rainbow Railroad

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!