Alle blog artikelen

Het LGBTQ+ Charter: onze belofte voor een zorgeloze reis

Op reis gaan is een avontuur, een ontdekking van nieuwe plaatsen, culturen en ervaringen. Maar als LGBTQ+ reiziger duiken er helaas nog al te vaak obstakels en uitdagingen op die die reiservaring beïnvloeden. Daarom stelden we bij Travitude het LGBTQ+ Charter op, zodat je zeker bent dat je bij al onze partners meer dan welkom bent.

Jouw reis, jouw identiteit

Als LGBTQ+ reizigers krijg je soms met vooroordelen en discriminatie te maken, zelfs op de meest gastvrije bestemmingen. Bij Travitude vinden we dat iedereen het recht heeft om te reizen. Ons LGBTQ+ Charter staat voor inclusie voor iedereen, ongeacht geslacht, seksualiteit of identiteit.

Een veilige reisomgeving

Ook veilig kunnen reizen vinden wij een prioriteit bij Travitude. Als reisorganisatie vinden we het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jij je veilig en gerespecteerd voelt tijdens je vakantie. Al onze partners, van hoteliers en transportaanbieders tot lokale agenten, ondertekenden ons LGBTQ+ Charter. Daarmee erkennen en ondersteunen ze de LGBTQ+ community, samen met ons. Zo creëren we een inclusievere reiswereld en kan jij zorgeloos genieten van je vakantie in een veilige ruimte, vrij van vooroordelen en discriminatie.

Benieuwd? Hier kan je ons LGBTQ+ Charter zelf nalezen.

Een stem voor verandering

Maar ons LGBTQ+ Charter gaat verder dan alleen reizen. We zijn vastbesloten om te blijven opkomen voor gelijke rechten en een gelijke behandeling van elk individu, zowel in België als wereldwijd. We streven ernaar om alle vormen van discriminatie op basis van geslacht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, seksuele kenmerken en genderexpressie actief te bestrijden. We have a dream!

Steun aan de gemeenschap

Een deel van onze opbrengst schenken we aan Rainbow Railroad, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de veiligheid van LGBTQ+ personen in gevaar. Door met Travitude te reizen, draag je bij aan een positieve verandering en help je de LGBTQ+-gemeenschap vooruit. Wil je er meer over weten? Lees er dan hier meer over in dit blogbericht.

Je leest het, ons LGBTQ+ Charter is van onschatbare waarde voor een eerlijke en gelijke behandeling van LGBTQ+ reizigers wereldwijd. Het bevordert niet alleen inclusie en gelijkheid, maar het opent de deuren naar een wereld waar iedereen vrij kan reizen, zichzelf kan zijn en nieuwe avonturen kan beleven. Laten we dus blijven reizen en vooral blijven bijdragen aan een inclusievere wereld met meer tolerantie. Reis met trots, reis met Travitude 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

LGBT+ tips Barcelona

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis de LGBT+ insider tips van Dieter.

Inschrijving Nieuwsbrief

Wil je reistips en promoties ontvangen van Travitude? 

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!